Az én történetem

Gyorssegély

Gyakorlati ötletek

Szombat, 2019-10-19, 1:51 AM
Üdvözöllek Vendég
Nyitólap | Regisztráció | Belépés | RSS

Én írok. Te olvasol?

Őszinteség

Légy õszinte magadhoz! Ha úgy érzed, sírnod kell, ne fojtsd vissza! De ha épp örülni tudsz valaminek, eszedbe ne jusson lelkifurdalást érezni! Én még a történtek után is makacsul hiszek abban, hogy boldogságra vagyunk teremtve. És eljutottam oda, hogy Ákosom elvesztése után is azt tudom mondani: boldog ember vagyok. Boldog ember, akivel történtek rossz dolgok, aki megjárta a poklot, de felállt, és tovább él.

Az õszinteség nagyon szép dolog, és saját magunk felé kötelezõ is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy minden körülmények között és bárkivel õszintének kell lennünk. Én pl. kismamáknak (pláne elsõ gyermekes kismamáknak) sosem mondom el, hogy mi történt velünk. Igyekszem úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lett volna a szülésnél. Nem azért, mert gonosz dög vagyok, aki szeret hazudni. Egyszerûen úgy érzem, hogy ilyen érzékeny állapotban nem ültethetem el a bogarat a fülében, hogy akár még ez is megtörténhet vele. A kismamáknak leginkább nyugalomra és derûre van szükségük, nem sokkolom õket azzal, hogy õszinte vagyok.

Ha friss az élmény nálad, ha még nem rég veszítetted el a gyermeked, akkor szerintem amúgy is kerülni fogsz minden olyan helyzetet, ahol kismamákkal kéne beszélgetned. Ha viszont már közöttük leszel, szerintem Te is érezni fogod, hogy jobb errõl nem velük beszélgetni. Majd meglátod.