Az én történetem

Gyorssegély

Gyakorlati ötletek

Szombat, 2019-10-19, 2:18 AM
Üdvözöllek Vendég
Nyitólap | Regisztráció | Belépés | RSS

Én írok. Te olvasol?

Kábítószerek

Amikor a kórházban feküdtem, mindenki altatót, nyugtatót ajánlott, de nem fogadtam el. Nem azért, mert olyan csuda nagy hõs vagyok én, hogy mindent kibírok! Egyszerûen úgy gondoltam, hogy elõbb vagy utóbb mindenképpen szembe kell néznem a történtekkel, és nincs értelme kábulatba kergetnem magam, minél elõbb feldolgozom a helyzetet, annál jobb. Ráadásul ismerem magam annyira, hogy ha valamire rákapok, és úgy érzem, hogy az jó nekem, nem egykönnyen hagyom abba. Például ezért nem dohányoztam soha életemben, és ezért nem próbáltam ki egyetlen kábítószert sem soha.

Nem azt mondom, hogy ha egyszer beveszel egy altatót vagy nyugtatót, akkor nem fogod tudni abbahagyni! Ha nagy ritkán úgy érzed, hogy más nem segít, add be a derekad. De ne szokj rá a rendszeres használatára, mert akkor ahelyett, hogy megoldanád a problémádat, csak egy újabbal "ajándékozod" meg magad. A fájdalmat sajnos nem enyhíti semmi, meg kell tanulnod mielõbb együttélni a tudattal, hogy ami történt, nem pusztán egy rossz álom volt. Ha ez sikerül, akkor már könnyebben elviseli az ember a veszteséget, és közben nem mérgezte magát semmi vacakkal. Magadnak teszel szívességet, ha észnél vagy, miközben feldolgozod a történteket, nem pedig kába zombiként csak várod, hogy legyen valahogy. Tennünk kell azért, hogy jobban legyünk, és sokkal könnyebb úgy, ha észnél vagyunk.

Az egyéb kábítószerek használatáról pedig határozottan lebeszéllek, mert ezekre még hatványozottabban igaz, hogy megoldás helyett újabb problémákhoz vezetnek! Nincs értelme. A világnak nyilvánvalóan szüksége van még rád, ne büntesd azzal a környezetedet, hogy egy ekkora fájdalom után még azt is végig kelljen nézniük, ahogy Te tönkreteszed magad! A jövendõ gyermekeidnek pedig mindenképp tartozol annyival, hogy nem csinálsz magadból egy roncsot! Erõs vagy és okos, túl leszel ezen az egészen, csak idõ kérdése! Ne add fel, és fogd meg a kezem bátran, ha segítségre van szükséged! Az e-mail címem publikus, szólj, ha kapaszkodó kell, és már nyújtom is a kezem!